PAKUOTI SUTANKINTI PAŠARAI               LT

Pakuoti sutankinti pašarai išlaiko visas vertingąsias savybes ir sutaupo saugojimo vietos, sutankinta produkcija užima 20-30 proc. mažiau vietos, todėl yra pigiau  ją transportuoti ir saugoti, ji nebijo drėgmės, temperatūros pokyčių -gali būti sandėliuojama lauke.  Sutankinti pašarai, nepažeidus pakuotės, gali būti sandėliuojami kelerius metus.

Tiekėjas garantuoja 2 metų galiojimo laikotarpį tinkamai sandėliuojant.

Pakuoti sutankinti pašarai yra fermentuotas sultingasis pašaras, užkonservuotas pieno rūgštimi. Jame išsilaiko visos šviežių pašarų savybės, kurios dėl pieno rūgšties ir konservavimo proceso skatina lengvesnį pašarų virškinimą, įsisavinimą, pieno sekreciją. Energinė vertė ir maistinių medžiagų kiekis esantis juose – panašus į koncentruotųjų pašarų, tačiau biologinė vertė didesnė, energetinė vertė tiesiogiai priklauso nuo pašaro sudėties. Juose gausu biologiškai aktyvių medžiagų, išlaikomi vitaminai ir kitos vertingosios medžiagos, kurių dalis sausuose pašaruose sunyksta džiovinimo proceso metu.

Dėl naudojamo Austrų gamybos preso, kuris pakuodamas pašarus suspaudžia 20-30 proc. yra užtikrinamos gaminio savybės: 

Didelis suspaudimas presavimo metu skatina puikų konservavimo procesą ir išskirtinę pašarų kokybę, kadangi presavimo metu yra pašalinamas ir drėgmės perteklius, kas sustabdo gedimo procesą, skatina veiksmingesnį pieno rūgšties atsiradimą ir užkertą kelią acto bei sviesto rūgšties gamybai;

Išskirtinai spartus oro pašalinimas dėl optimizuoto presavimo proceso;

Švarus gamybos procesas užtikrina,  kad pašarai nebus užteršti;

Jokios antrinės fermentacijos arba kaitimo pavojaus;

Pašarai puikiai tinka galvijų, kiaulių ir žirgų šėrimui.

Susisiekite su mumis užpildę šią formą:

1 + 4 =

Siūlomi pašarų mišiniai:

Cukrinių runkelių išspaudos

Cukriniai runkeliai

Sąlyklojai

 

Kukurūzų masė, grūdai

Melžiamoms karvėms rekomenduojama naudoti ne daugiau 33-38 kg per parą gyvuliui.  

Medžiagos Mato vienetas Vertė
Sausosios medžiagos proc. 30.23
Žali baltymai (N x 6,25) proc. 2.866
Žali riebalai proc. 0.563
Žalia ląsteliena proc. 6.53
NEM (neazotinės ekstaktinės medžiagos) proc. 18.845
Žali pelenai proc. 1.426
Kalcis proc. 0.1642
Fosforas proc. 0.0748
Apykaitos energija MJ/kg 3.099

Cukrinai runkeliai. Šakniavaisiuose gausu lengvai virškinamų bei turinčių įtaką pieno sekrecijai angliavandenių (sausoje medžiagoje) – cukraus (50–75 proc.). Šakniavaisių sausųjų medžiagų sudėtis panaši į koncentruotųjų pašarų. LVA Gyvulininkystės instituto tyrėjai atliko bandymus ir nustatė, kad karvių ir jų prieauglio racionuose
šakniavaisiais galima pakeisti dalį koncentruotųjų pašarų.

Salyklojai. Alaus salyklojuose išlieka angliavandeniai, krakmolas ir vandenyje netirpios mineralinės medžiagos, daugiausia kalcio ir fosforo junginiai. Tačiau šiame produkte trūksta vandenyje tirpių mineralinių medžiagų ir vitaminų. Palyginus su pirmine žaliava, alaus salyklojuose 3-4 kartus daugiau ląstelės sienelės sudedamųjų medžiagų bei dukart daugiau žalių baltymų, todėl alaus salyklojai vertinami kaip daug ląstelienos turintis pašaras su dideliu žalių baltymų kiekiu.

Kukurūzų masė. Vienas iš produktyviausių modernaus galvijų šėrimo technologijos sudėtinių dalių – kukurūzų silosas, turintis ypatingai daug maistingų medžiagų, kurios
yra kukurūzų grūdų krakmole bei turi daug nerafinuotų skaidulų. Todėl kukurūzų silosas yra idealus pašaras, norint gauti didesnį pieno primilžį ir nupenėti gyvulius. Didesnėje
nei 15 C temperatūroje, dėl padidėjusio mikrobakterijų aktyvumo gali nukentėti pašaro kokybė. Suprastėjus pašarui, išsivysto įvairios galvijų ligos, kurios įtakoja sumažėjusį primilžį ir įvairias kitas problemas. Sprendimas – kukurūzų silosą, kukurūzų kotų mišinį ir kitas pašarui naudojamas smulkias medžiagas saugiai ir sandariai supakuoti į
ritinius. Norint išgauti aukščiausios kokybės silosą, būtina atsižvelgti į daugybę veiksnių. Svarbiausias veiksnys, neskaitant greito oro šalinimo ir švaraus gamybos proceso – ypač geras pašaro suspaudimas- kurį mes garantuojame.

Cukrinių runkelių išspaudos- kukurūzo masė, grūdai

 

Medžiagos Mato vienetas Vertė
Sausosios medžiagos proc. 31.794
Žali baltymai (N x 6,25) proc. 3.0465
Žali riebalai proc. 0.599
Žalia ląsteliena proc. 7.169
NEM (neazotinės ekstaktinės medžiagos) proc. 19.5405
Žali pelenai proc. 1.439
Kalcis proc. 0.1656
Fosforas proc. 0.0775
Apykaitos energija MJ/kg 3.241

Suspaudimo palyginimas

Siloso duobė

 

Ritiniai
148 (120) kg SM*/m3 239 kg SM*/m3

 

Presavimo ir pakavimo savybės.

Austrijoje, Žemės ūkio tyrimų ir mokymo centre buvo atlikta išsami supresuotų medžiagų analizė. Bandymams buvo naudoti du skirtingi ūkiai, kuriuose tiriama įvairiai
laikomų kukurūzų kokybė. Abiejuose ūkiuose vyravo tokios pačios klimato ir dirvožemio sąlygos. Atliekant praktinius testus dviejuose ūkiuose buvo lyginamos ritinio ir horizontalaus siloso konservavimo procedūros.

 

        Bandymų rezultatai siloso ritiniuose

 

1 mikrobų grupė.

Tipinės produkto/dirvožemiui būdingos bakterijos1 mikrobų grupėje nurodyti vadinamieji šviežumo indikatoriai. Ribinė vertė yra 400 KSV/g.
Visi aptikti rezultatai yra <1. Vertės tokios mažos todėl, kad silosas buvo gerai  subrendęs.

2 mikrobų grupė.

Gedimą rodančios bakterijosRibinė vertė yra 200 KSV/g. Horizontaliame silose – tranšėjose, silosinėse aptiktos vertės yra didesnės nei ritinių silose.
Remiantis šiomis vertėmis, galima teigti, kad anaerobiškai greičiau silosas buvo saugomas ritiniuose nei horizontaliame silose. Horizontaliame silose
buvo didesnis deguonies kiekis, todėl prasiskverbus giliau, gedimą rodančios bakterijos galėjo šiek tiek greičiau daugintis. Taip vyksta dėl šiek tiek mažesnio
horizontalaus siloso suspaudimo. Jei yra šios grupės mikrobų, jie niekur nedingsta.

3 mikrobų grupė.

Gedimą rodančios bakterijos (pelėsis ir juodasis grybelis) Ribinė vertė yra 30 KSV/g. Visos aptiktos vertės yra <1. Gerame silose galima nerasti jokių 3 grupės mikrobų. Vidutiniame ir prastame silose vertės yra didesnės. Todėl be jokių išimčių aptiktos vertės rodo, kad mūsų testuojamas silosas yra labai geras.

4 mikrobų grupė.

Tipinis produkto / dirvožemiui būdingas pelėsis ir juodasis grybelis Ribinė vertė yra 5 KSV/g. Visos aptiktos vertės yra <0,1. Jei šios vertės yra didesnės, ši mikrobų grupė rodo ypač drėgną, šviežią silosą. Šios grupės mikrobai neatlaiko brendimo proceso ir miršta.

5 mikrobų grupė.

Gedimą rodantis pelėsis ir juodasis grybelis Tai klasikinių gedimą rodančių grybelių mikrobų grupė. Ribinė vertė yra 5 KSV/g. Šie grybeliai auga visur, kur yra bent šiek tiek deguonies. Todėl siloso bandiniams jie rodo gerą izoliaciją nuo deguonies.

6 mikrobų grupė.

Gedimą rodantis pelėsis Šios mikrobų grupės ribinė vertė yra 5 KSV/g. Visos mūsų vertės yra <0,1. Tai rodo puikiai išlaikytą pašaro kokybę.

7 mikrobų grupė.

Gedimą rodančios mielės

Ribinė vertė yra 1000 KSV/g. Visos bandiniams imtų siloso vertės yra neprobleminėje srityje. Mielių grybelis visada yra nepageidaujamas, tačiau jo yra. Šie grybeliai asimiliuoja cukrų ir ardo rūgštis, net jei nėra oro.

Nustatyta, kad naudojant silosavimo ritiniuose technologiją, pašare rasta neįprastai maža 2 mikrobų grupės bakterijų koncentracija (gedimą rodančios bakterijos: Bacillus, Micrococcus, koaguliazei neigiama Staphylococcus rūšis – orientacinė vertė: 200 KSV/g), kurių vertės yra nuo 6,0 iki 6,5 KSV/g. Šią mažą koncentraciją pirmiausia lemia greitas anaerobinis (be deguonies) pašaro laikymas.

Susisiekite su mumis užpildę šią formą:

8 + 11 =